Hogy működik a gőzmosógép?

Admin

Gőzmosógépek

Az egész akkor kezdődött amikor az LG piacra dobta az első otthoni gőzmosógépet.

Mosógép gőz funkció: Mosáskor a víz és a gőz hatékony párosítás. A gőz kiegészíti a vizes tisztítási folyamatot, miáltal a ruhák puhák és gyűrődés mentesek lesznek. Különböző előnyei vannak a gőz használatának, nézzük őket a mosás három különböző fázisában.

Előmosáskor a gőz a vízzel együtt dolgozva segít fellazítani a szöveteket, elősegítve a tisztítási folyamatot.

A főmosási fázisban segíti a mosószer oldódását és gyorsan növeli a mosótér hőfokát. A gőzmosógép használata javítja a mosószer hatékonyságát.

A mosási fázis végén a forró gőz fertőtleníti a ruhákat, lágyabbá teszi őket és csökkenti a gyűrődéseket.


Gőzfunkciós mosógép


A készülékek különböző módokon állítják elő a gőzt. Van ahol közvetlenül a mosóüstben hozzák létre és van ahol külön gőz generátor látja el ezt a feladatot, egy különálló egységben. A létrehozott gőz ezután csöveken keresztül jut el a szelepekig, amelyek a mosótérbe juttatják. Mindkét módszer működhet kellő hatékonysággal.

A gőzmosógépben vannak csak gőzzel működő programok is, mint például egy speciális frissítési lehetőség. Ennek segítségével az olyan ruhadarabokat lehet kezelni, amelyek még nem igényelnének egy teljes mosóprogramot. A kb. 50 fokos gőz behatol a szövetszálak közé, kisimítja a gyűrődéseket és semlegesíti a szagokat. A program végén a ruha csak alig lesz nedves, rövid szárítás után ismét hordható.

A gőzzel működő készülékeknek hatékony öntisztító funkciójuk is van amellyel gyakorlatilag sterilizálni lehet a készülék belsejét, elejét véve a normál mosógépekben gyakran jelentkező penésztelepek kialakulásának. Gyakran ez utóbbiak felelősek azért, ha a ruháink a mosás után kellemetlen szagokat árasztanak. A forró gőz gyakorlatilag mindent letisztít a készülék belsejéből, beleértve az allergéneket és egyéb szennyeződéseket amelyek felelősek a különböző allergiákért is.

A gőzmosógépek energiafelhasználása kisebb, mint hagyományos társaiké. Egy kevés vízből sok forró gőzt lehet előállítani, ami aztán különböző mértékben adagolható. Kevesebb vízzel dolgoznak, így nem kell nagyobb mennyiséget egyszerre felmelegíteniük. Akár 30-35% vizet illetve több mint 20% elektromos energiát is megspórolhatunk a használatukkal.

A történetnek itt még nincs vége. Cikksorozatunk következő részében ismerje meg a gőzzel működő szárítógépeket. Maradjon velünk!

Hasonló cikkek

Mosógép szerelő

Mikor érdemes mosógépszerelőt hívni?

A mosógépek nélkülözhetetlenek otthonainkban, azonban amikor probléma adódik, sokan tanácstalanok vagyunk. Kérdés, hogy mikor próbálkozzunk saját magunk javítani, és mikor érdemes profi mosógép szerelő segítségét kérni? Milyen esetekben lehet szükségünk segítségre? Mikor érdemes mosógép szervizhez fordulni? Ha a mosógép még

Tovább olvasom »
Zöld szerviz szolgáltatás

Környezetbarát kiszállás

Elkötelezett vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért örömmel mutatjuk be új, környezetbarát kiszállási szolgáltatásunkat. Új szolgáltatás keretében ha igényli, szervizünk munkatársai elektromos rolleren vagy kerékpáron érkeznek az otthonába, csökkentve ezzel a városi forgalmat és csökkentve a környezeti lábnyomunkat. Az újítás nemcsak

Tovább olvasom »
Mosógép kapacitás

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk? Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a

Tovább olvasom »