Gyakran Ismételt kérdések

A kiszállási költség jellemzően minden esetben felszámolásra kerül.Ezzel szemben a bevizsgálási költség csak akkor, ha egy megállapított hiba javítását az ügyfél nem kéri. Tehát a bevizsgálási költség javítás esetén NEM adódik hozzá a munkadíjhoz, szemben a kiszállási díjjal.

Nagyságrendileg Szeged tíz kilométeres vonzáskörzetében dolgozunk. Érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Az általunk elvégzett munkára, a beépített új alkatrészekre, 6 hónap garanciát vállalunk.

Telefonos ügyfélszolgálat, hétköznapokon 8-16 óra között érhető el. Jelenleg hétvégén nem dolgozunk.

Kiszállási szempontból Szeged területének, az áthúzott Szeged helység névjelző tábla minősül.

A közigazgatásilag még Szegedhez tartozó, de már külön helységnévvel rendelkező területek, pl. Szeged-Gyálarét már NEM tartoznak az ingyenes kiszállás hatálya alá.

Nagyban függ a készülék általános állapotától, illetve a hiba jellegétől. Kollégáink a helyszíni bevizsgálás alkalmával részletesen tájékoztatják Önt a készülék állapotáról, javaslatot tesznek a javításra, illetve cserére.

A kereskedő visszavételi kötelezettsége 2004. október 8-a óta, azaz amióta hatályba lépett az e-hulladékok visszavételéről szóló szabályozás, a kereskedő köteles ingyenesen visszavenni új készülék eladásakor a vásárló által felajánlott, az új készülékkel azonos használati célú régi berendezést. Mindezt ráadásul ingyenesen, tehát pénzt a visszavételért nem kérhet. Még akkor sem, a régi gépet az új gép házhozszállításakor kéri a vásárló, hogy szállítsa el tőle a kereskedő. Ebben az esetben is köteles a bolt ingyenesen gondoskodni arról, hogy a régi hűtőt, mosógépet és egyéb nagygépet elszállítsa a vásárló lakásából.

Erre a kérdésre nehéz válaszolni. A manapság megvásárolható készülékek várható élettartama jellemzően rövidebb, mint egy-két évtizeddel ezelőtt. Általános igénybevétel esetén, ami heti 2-4 mosást jelent, nem érdemes túlzottan drága készüléket vásárolni. Ne a belépő árú terméket vásárolja meg, hanem az egy-két szinttel felette lévőt. A felültöltős mosógépek mechanikailag stabilabbak, ha van rá lehetőség célszerű ezekből választani. Néhány általunk javasolt márka: LG, AEG, Whilrpool

Elsősorban a sötét nedves környezetben elszaporodó baktériumoktól illetve penészgombáktól. A mosás végeztével, mindig hagyja nyitva a mosógép ajtaját. Végezzen ecetes átmosást! Elöltöltős készülékeknél célszerű az ajtónál lévő tömítőgumi (üstszájgumi) alsó részét szárazra törölni. A mosószertartályt ne csukja be teljesen a mosás végeztével, illetve legalább havonta vegye ki és tisztítsa meg.