Hibabejelentés: (30)485-6110

Gyakran ismételt kérdések

A kérdésekre kattintva tudja megnézni a válaszokat.

Szegeden kívül igénybe vehető a szolgáltatásuk?

 

Nagyságrendileg Szeged tíz kilométeres vonzáskörzetében dolgozunk. Érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Mire érvényes a garancia?

A javításkor beépített új alkatrészekre hat hónap, az elektronikai javításokra három hónap garanciát vállalunk.

Hétvégén dolgoznak?

Telefonos ügyfélszolgálat, hétköznapokon 8-16 óra között érhető el. Esetenként, előre egyeztetett időpontban vállalunk hétvégi javítást.

A bevizsgálási és a kiszállási díj között, mi a különbség?

A kiszállási költség jellemzően minden esetben felszámolásra kerül.Ezzel szemben a bevizsgálási költség csak akkor, ha egy megállapított hiba javítását az ügyfél nem kéri. Tehát a bevizsgálási költség javítás esetén NEM adódik hozzá a munkadíjhoz, szemben a kiszállási díjjal.

Mennyi garanciát vállalnak az elvégzett munkára?

Minden általunk elvégzett munkára, illetve a beépítésre kerülő ÚJ alkatrészekre hat hónap garanciát vállalunk.

 

Kiszállási szempontból mi minősül Szeged területének?

 

 

Kiszállási szempontból Szeged területének, az áthúzott Szeged helység névjelző tábla minősül.

A közigazgatásilag még Szegedhez tartozó, de már külön helységnévvel rendelkező területek, pl. Szeged-Gyálarét már NEM tartoznak az ingyenes kiszállás hatálya alá.

Szeged vége tábla

 

 

 

Meddig érdemes javíttatni a mosógépem?

 

Nagyban függ a készülék általános állapotától, illetve a hiba jellegétől. Kollégáink a helyszíni bevizsgálás alkalmával részletesen tájékoztatják Önt a készülék állapotáról, javaslatot tesznek a javításra, illetve cserére.

Mi kell tennem a leselejtezett mosógépemmel?

A kereskedő visszavételi kötelezettsége 2004. október 8-a óta, azaz amióta hatályba lépett az e-hulladékok visszavételéről szóló szabályozás, a kereskedő köteles ingyenesen visszavenni új készülék eladásakor a vásárló által felajánlott, az új készülékkel azonos használati célú régi berendezést. Mindezt ráadásul ingyenesen, tehát pénzt a visszavételért nem kérhet. Még akkor sem, a régi gépet az új gép házhozszállításakor kéri a vásárló, hogy szállítsa el tőle a kereskedő. Ebben az esetben is köteles a bolt ingyenesen gondoskodni arról, hogy a régi hűtőt, mosógépet és egyéb nagygépet elszállítsa a vásárló lakásából.

Milyen típusú mosógépet vásároljak?

 

Erre a kérdésre nehéz válaszolni. A manapság megvásárolható készülékek várható élettartama jellemzően rövidebb, mint egy-két évtizeddel ezelőtt. Általános igénybevétel esetén, ami heti 2-4 mosást jelent, nem érdemes túlzottan drága készüléket vásárolni. Ne a belépő árú terméket vásárolja meg, hanem az egy-két szinttel felette lévőt. A felültöltős mosógépek mechanikailag stabilabbak, ha van rá lehetőség célszerű ezekből választani. Néhány általunk javasolt márka: Whirlpool, Electrolux, Siemens, AEG.

 

 

Mitől van kellemetlen szaga a mosógépemnek?

 

Elsősorban a sötét nedves környezetben elszaporodó baktériumoktól illetve penészgombáktól. A mosás végeztével, mindig hagyja nyitva a mosógép ajtaját. Végezzen ecetes átmosást! Elöltöltős készülékeknél célszerű az ajtónál lévő tömítőgumi (üstszájgumi) alsó részét szárazra törölni. A mosószertartályt ne csukja be teljesen a mosás végeztével, illetve legalább havonta vegye ki és tisztítsa meg.

Használjak vízlágyítót?

A legtöbb mosóporgyártó ajánlja a vízlágyítók használatát. Fő érvük, hogy a lágyítók használata kíméli a mosógépet, megvédi a lerakódásoktól, ez által meghosszabbítja a mosógép élettartamát. Ez azonban csak az igazság egyik fele. A valódi ok inkább az, hogy a kemény vízben gyengébb hatásfokkal működnek a hagyományos mosóporok, így a mosáshoz szükség van a víz mesterséges lágyítására. Hoppá, hogy is van ez? Először is megvesszük jó drágán a mosóport, aminek kb. az egyharmada egyszerű töltelékanyag, többnyire finom kőpor. Elhisszük a gyártóknak, hogy ez így jó. Csakhogy a drágán ránk sózott termékük nem működik önmagában! Ezért megvetetnek velünk még egy másik jó drága anyagot is – a vízlágyítót -, hogy működjön a drága portékájuk. De hogy ki ne derüljön a turpisság, az egészet rákenik a mosógépekre, hogy azok élettartam-növelése miatt adagoljunk mindenféle lágyítókat a mosógépbe.Ha lehet, ne használjon vízlágyítót. Ne használjon, mert legtöbbször felesleges, ha folyékony mosószerrel mosol. S ne használjon azért sem, mert a legtöbb vízlágyító foszfáttartalmú. A foszfátok a víz szervesanyag-tartalmát növelik. Ettől elszaporodnak a vizekben a növények, amik pedig elszívják a vízből az oxigént. Minél több a foszfát a vizekben, annál inkább kipusztulnak a halak az oxigénhiánytól – ennyire egyszerű a párhuzam. A mosószerek többsége eleve magas foszfáttartalmú, a vízlágyítók ezt még jócskán megnövelik. Mosás közben vízlágyításra azért van szükség, mert a mosóporok egyes összetevői (az anionos tenzidek) kemény vízben oldhatatlan csapadékká állnak össze a kálcium- és magnéziumionokkal. Ettől csökken a mosás hatékonysága. A hatékonyság növelésére régebben foszfátokat adtak a mosóporokhoz, hogy ezzel lágyítsák a vizet. Csakhogy a foszfátok ma már nem szalonképesek. Az EU korlátozza is a használatukat. 2013 júliusától az EU területén egyáltalán nem lehet foszfáttartalmú mosószert forgalomba hozni. Szerették volna elérni azt is, hogy 2017-től még a mosogatószerekből is végleg száműzni kelljen ezt az anyagot, de ez egyszerűen már nem ment át a szűrőn. A 27 tagállamból 25 elutasította a javaslatot. Egyedül az automata mosogatógépekben használt tabletták esetében lehetett sikert elérni: ezekből 2017-től kitiltják a foszfortartalmú anyagokat. Szóval ezért „ajánlják” a mosószergyártók, hogy a mosás hatékonyságának növelésére adagoljon külön vízlágyítót minden adag ruhához. Ha porok helyett foszfátmentes folyékony mosószert használ, akkor a költségek nagy részét megspórolhatja. Először is azért, mert olcsóbb lesz a mosószer, másodszor pedig azért, mert nem kell a méregdrága vízlágyítókat is mellé adagolni. A folyékony mosószer nem igényli a külön vízlágyítást. Ha pedig a folyékony mosószerek közül is a foszfátmentes márkákat választja, akkor igazán elmondhatja, hogy ismét tett valamit a környezetért.