Hasznos tanácsok

Néhány javaslat, hogy növelje mosósgépe élettartamát

Használattól függően, 1-3 havonta csináljon egy ecetes tisztító átmosást. Öntsön közvetlenül a mosógép dobjába kb. 1 liter 20%-os ecetet. Indítson el egy 95 °C-os előmosás nélküli mosóprogramot ruha nélkül! Az ecetes átmosás nem csodaszer, de rendszeres használatával jól megelőzhetőek a mosógép belsejében kialakuló lerakódások és a vízkövesedés.

Két-három havonta ellenőrizze a mosógép szűrőjét. A szűrő rendszeres tisztításával elejét veheti az esetleges dugulásnak, illetve szivattyú meghibásodásnak.

Fekete lerakódás, bekövesedett mosószermaradványok, vízkő. Jellemzően ezekkel lehet találkozni az adagolótartályban. Általában az adagoló fiók egyszerűen eltávolítható (útmutató a kézikönyvben). A megoldás itt is az ecet. Forró ecetes vizes áztatás, körömkefe, illetve fogkefe segítségével könnyen megtisztítható. A fiókot kivéve, a tartály felső részére célszerű virágpermetezővel ecetet porlasztani, majd fogkefével eltávolítani a szennyeződéseket. Legközelebb ezek a problémák könnyedén megelőzhetőek, ha a mosás befejeztével a mosószer adagoló fiókot kicsit nyitva hagyjuk. Emellett célszerű havonta egyszer éjszakára a virágpermetezős módszerrel a fiókot és a tartályt beporlasztani.

Minden mosógépeknél a mosás végeztével, a szigetelő gumi belsejéből töröljük ki a nedvességet, valamint hagyjuk nyitva a mosógép ajtaját. Fontos a száraz és jó szellőző környezet, hogy megelőzzük feketepenész telepek kialakulását.