Kell szakember az új mosógép beüzemeléséhez?

Admin

Mosógép üzembehelyezés

Mosógép beüzemelése

Amikor új mosógépet vásárolunk, gyakran felmerül a kérdés, hogy az új mosógép beüzemelése igényel-e szakembert?

A garancia érvényesítésének nem feltétele a szakember által történő beüzemelés, de hibás beüzemelés esetére nem terjed ki a garancia.

A legtöbb mosógép beüzemelése nem bonyolult, minimális műszaki érzékkel és egy-két szerszámmal könnyen megoldható. Vegyük át röviden, mire kell figyelni.

Dobrögzítő elemek eltávolítása

Új állapotban a mosógép dobja rögzítve van a vázhoz, hogy szállítás közben ne sérüljön. Az egyik legfontosabb, kicsomagolás után ezeknek a dobrögzítő elemeknek az eltávolítása. Újabban a gyártók a dobrögzítő elemeket élénk színekkel jelzik, hogy még szembetűnőbbek legyenek. Általában a készülék hátulján, 2-4 csavarral vannak felszerelve. Ha a dobrögzítő elemeket nem távolítjuk el, a mosógépünk maradandóan is károsodhat. Egyes gyártók a készülék alján is elhelyeznek rögzítéseket, ezek általában nincsenek külön rögzítve, a csomagolással együtt eltávolíthatóak.

Készülék elhelyezése

Második lépés, a készülék vízszintbe állítása stabil felületen. Egy új mosógép alá nem kell semmilyen kiegészítő, pl. gumiszőnyeg, mert megfelelő beállítás esetén a készüléknek stabilan kell állni a helyén, nem mozdulhat el. Fontos a stabil szilárd felület. A készülék lábai általában csavarmenettel állíthatóak, úgy kell őket beállítani, hogy a készülék vízszintes helyzetben állva stabilan álljon, ne döcögjön egyik irányba sem. Fontos, hogy a padlózat ne legyen szennyezett, a készülék lábain lévő gumi talpacskák tapadjanak a felülethez.

Használat előtti átmosás

Harmadik lépésként javasolt, egy üres átmosás a készülék használatbavétele előtt. Erre tökéletesen megfelel a legtöbb új készüléken elérhető legrövidebb, 15 perces gyors mosóprogram. Ezzel a készülék üzemszerű működését is könnyen ellenőrizhetjük.

Ha további kérdései merülnek fel, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat!

Kérjük, ha hasznosnak találta cikkünket, ne felejtse el megosztani, illetve lájkolni a Facebook oldalunkat!

Hasonló cikkek

Mosógép szerelő

Mikor érdemes mosógépszerelőt hívni?

A mosógépek nélkülözhetetlenek otthonainkban, azonban amikor probléma adódik, sokan tanácstalanok vagyunk. Kérdés, hogy mikor próbálkozzunk saját magunk javítani, és mikor érdemes profi mosógép szerelő segítségét kérni? Milyen esetekben lehet szükségünk segítségre? Mikor érdemes mosógép szervizhez fordulni? Ha a mosógép még

Tovább olvasom »
Zöld szerviz szolgáltatás

Környezetbarát kiszállás

Elkötelezett vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért örömmel mutatjuk be új, környezetbarát kiszállási szolgáltatásunkat. Új szolgáltatás keretében ha igényli, szervizünk munkatársai elektromos rolleren vagy kerékpáron érkeznek az otthonába, csökkentve ezzel a városi forgalmat és csökkentve a környezeti lábnyomunkat. Az újítás nemcsak

Tovább olvasom »
Mosógép kapacitás

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk? Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a

Tovább olvasom »