Kell szakember az új mosógép beüzemeléséhez?

Admin

Mosógép üzembehelyezés

Mosógép beüzemelése

Amikor új mosógépet vásárolunk, gyakran felmerül a kérdés, hogy az új mosógép beüzemelése igényel-e szakembert?

A garancia érvényesítésének nem feltétele a szakember által történő beüzemelés, de hibás beüzemelés esetére nem terjed ki a garancia.

A legtöbb mosógép beüzemelése nem bonyolult, minimális műszaki érzékkel és egy-két szerszámmal könnyen megoldható. Vegyük át röviden, mire kell figyelni.

Dobrögzítő elemek eltávolítása

Új állapotban a mosógép dobja rögzítve van a vázhoz, hogy szállítás közben ne sérüljön. Az egyik legfontosabb, kicsomagolás után ezeknek a dobrögzítő elemeknek az eltávolítása. Újabban a gyártók a dobrögzítő elemeket élénk színekkel jelzik, hogy még szembetűnőbbek legyenek. Általában a készülék hátulján, 2-4 csavarral vannak felszerelve. Ha a dobrögzítő elemeket nem távolítjuk el, a mosógépünk maradandóan is károsodhat. Egyes gyártók a készülék alján is elhelyeznek rögzítéseket, ezek általában nincsenek külön rögzítve, a csomagolással együtt eltávolíthatóak.

Készülék elhelyezése

Második lépés, a készülék vízszintbe állítása stabil felületen. Egy új mosógép alá nem kell semmilyen kiegészítő, pl. gumiszőnyeg, mert megfelelő beállítás esetén a készüléknek stabilan kell állni a helyén, nem mozdulhat el. Fontos a stabil szilárd felület. A készülék lábai általában csavarmenettel állíthatóak, úgy kell őket beállítani, hogy a készülék vízszintes helyzetben állva stabilan álljon, ne döcögjön egyik irányba sem. Fontos, hogy a padlózat ne legyen szennyezett, a készülék lábain lévő gumi talpacskák tapadjanak a felülethez.

Használat előtti átmosás

Harmadik lépésként javasolt, egy üres átmosás a készülék használatbavétele előtt. Erre tökéletesen megfelel a legtöbb új készüléken elérhető legrövidebb, 15 perces gyors mosóprogram. Ezzel a készülék üzemszerű működését is könnyen ellenőrizhetjük.

Ha további kérdései merülnek fel, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat!

Kérjük, ha hasznosnak találta cikkünket, ne felejtse el megosztani, illetve lájkolni a Facebook oldalunkat!

Hasonló cikkek

Mosógép szerelő

Így keress jó szakembert

Online marketing szakemberből, életvezetési tanácsadóból, személyi edzőből egyre nagyobb a választék, de mi a helyzet ha elromlott a mosógépünk? Mosógépszerelőt is könnyen találunk?A szolgáltató szektorban nagy a szakemberhiány. Ezen a területen, nem egyszerű megtalálni a megfelelő szakembert vagy vállalkozást, legyen

Tovább olvasom »

Miért kell az adattábla?

A bennünket körülvevő gépek közül, vannak melyeknek természetesnek vesszük a működését. Ilyen pl. a hűtő, kávéfőző, vagy a mosógép. Gyakran csak akkor vesszük észre mennyire hasznosak, ha valamelyik elromlik. Mit tegyünk, ha meghibásodik? Szerencsés esetben, nem kell mosógépszerelőt hívni, magunk

Tovább olvasom »

Milyen programok kellenek a mosógépbe?

A gépi mosás nem egy bonyolult folyamat A ruhát egy rozsdamentes acélhengerben mozgatjuk, a benne lévő vizet egy fűtőszállal melegítjük. Az energiatakarékosabb készülékek velejárója, hogy egyre kevesebb vízzel dolgoznak, illetve a mosás intenzitása is gyengébb. Emiatt nagyobb jelentőséget kapnak a

Tovább olvasom »