Miért hatékony tisztítószer a gőz?

Admin

A legtöbben nem sokat gondolunk a gőzre. Amíg meg nem éget minket, általában csak átsuhan a gondolatainkon, mint egy titokzatos jelenség, ami reggelente felszáll a forró kávéból. Pedig ez a sok helyen megjelenő gáz nagyon hasznos tud lenni. Nem csak az erőművek használnak gőzt a turbinák meghajtásához, a gőz egy nagyon hasznos tisztító eszköz is.

A gőz egy természetes fertőtlenítő. Ellentétben néhány mesterséges tisztítószerrel, a gőz egyszerre gyengéd, hatékony és környezetbarát. Magas hőmérsékletű és hatékonyan feloldja  a sarat és a koszt valamint szagtalanít anélkül, hogy durván bánna a szövetekkel. És persze a vasalók is használják a gőzt, hogy kisimítsák a gyűrött ruhaneműt.

Szóval a gőz ilyetén felhasználása  nagyon hatékony tisztítószer így meglepő, hogy eddig nem használták mosó illetve szárítógépekben.

Felfedezve ezen tisztítási technológia előnyeit egyre több gyártó kezdett el ilyen technológiával működő mosó illetve szárítógépeket gyártani akár kettő az egyben kivitelben. Többek között az LG a Whirlpool és a Samsung. Ráadásként ezeknek az eszközöknek sokkal hatékonyabb a víz illetve energia felhasználása.

Okkal feltételeznénk, hogy a gőz mint gáz halmazállapotú víz, nedvesíti a dolgokat. Furcsán hathat, hogy szárítani is lehet vele. Talán helytelen a gőzszárító elnevezés, mert ha száraz ruhát dobunk bele először megnedvesíti mielőtt újra megszárítaná. Logikátlannak tűnhet, ellenben nagyon hasznos a gyűrődések és a szagok eltüntetésében.

Cikksorozatunk következő részében ismerje meg, hogyan működnek ezek a  készülékek. Maradjon velünk!

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg ismerőseivel!

Hasonló cikkek

Mosógép szerelő

Mikor érdemes mosógépszerelőt hívni?

A mosógépek nélkülözhetetlenek otthonainkban, azonban amikor probléma adódik, sokan tanácstalanok vagyunk. Kérdés, hogy mikor próbálkozzunk saját magunk javítani, és mikor érdemes profi mosógép szerelő segítségét kérni? Milyen esetekben lehet szükségünk segítségre? Mikor érdemes mosógép szervizhez fordulni? Ha a mosógép még

Tovább olvasom »
Zöld szerviz szolgáltatás

Környezetbarát kiszállás

Elkötelezett vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért örömmel mutatjuk be új, környezetbarát kiszállási szolgáltatásunkat. Új szolgáltatás keretében ha igényli, szervizünk munkatársai elektromos rolleren vagy kerékpáron érkeznek az otthonába, csökkentve ezzel a városi forgalmat és csökkentve a környezeti lábnyomunkat. Az újítás nemcsak

Tovább olvasom »
Mosógép kapacitás

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk? Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a

Tovább olvasom »