Hibabejelentés: (30)485-6110

GőzmosásA legtöbben nem sokat gondolunk a gőzre. Amíg meg nem éget minket, általában csak átsuhan a gondolatainkon, mint egy titokzatos jelenség, ami reggelente felszáll a forró kávéból. Pedig ez a sok helyen megjelenő gáz nagyon hasznos tud lenni. Nem csak az erőművek használnak gőzt a turbinák meghajtásához, a gőz egy nagyon hasznos tisztító eszköz is.

A gőz egy természetes fertőtlenítő. Ellentétben néhány mesterséges tisztítószerrel, a gőz egyszerre gyengéd, hatékony és környezetbarát. Magas hőmérsékletű és hatékonyan feloldja  a sarat és a koszt valamint szagtalanít anélkül, hogy durván bánna a szövetekkel. És persze a vasalók is használják a gőzt, hogy kisimítsák a gyűrött ruhaneműt.

Szóval a gőz ilyetén felhasználása  nagyon hatékony tisztítószer így meglepő, hogy eddig nem használták mosó illetve szárítógépekben.

Felfedezve ezen tisztítási technológia előnyeit egyre több gyártó kezdett el ilyen technológiával működő mosó illetve szárítógépeket gyártani akár kettő az egyben kivitelben. Többek között az LG a Whirlpool és a Samsung. Ráadásként ezeknek az eszközöknek sokkal hatékonyabb a víz illetve energia felhasználása.

Okkal feltételeznénk, hogy a gőz mint gáz halmazállapotú víz, nedvesíti a dolgokat. Furcsán hathat, hogy szárítani is lehet vele. Talán helytelen a gőzszárító elnevezés, mert ha száraz ruhát dobunk bele először megnedvesíti mielőtt újra megszárítaná. Logikátlannak tűnhet, ellenben nagyon hasznos a gyűrődések és a szagok eltüntetésében.

[highlight]Cikksorozatunk következő részében ismerje meg, hogyan működnek ezek a  készülékek. Maradjon velünk![/highlight]

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg ismerőseivel!