Miért kell az adattábla?

Admin

A bennünket körülvevő gépek közül, vannak melyeknek természetesnek vesszük a működését. Ilyen pl. a hűtő, kávéfőző, vagy a mosógép. Gyakran csak akkor vesszük észre mennyire hasznosak, ha valamelyik elromlik.

Mit tegyünk, ha meghibásodik?

Szerencsés esetben, nem kell mosógépszerelőt hívni, magunk is orvosolhatjuk a problémát. Ilyen lehet pl. ha a mosógépben eltörik a mosószer adagoló fiók, vagy ha egy mosogatógépnél eltörik az edénytartó, esetleg megsérül az egyik keverőlapát.

Ezek a hibák a nem feltétlen igényelnek képzett mosógépszerelőt, kis technikai vénával könnyem megoldhatjuk őket magunk is.

Hogy kezdjünk hozzá?

A gyártó és az alap típusjelölés legtöbbször leolvasható a készülék burkolatáról, de ez gyakran nem elegendő. Minden háztartási gépnek van egy adattáblája. Ez elöltöltős mosógépeknél jellemzően a betöltő nyílás közelében megtalálható, pl. az ajtó belső peremén. De lehet még a szennyvíz szűrő tisztító nyílásánál is. Ha sehol nem találjuk, a készülék hátulján biztos előkerül.

Mosogatógépeknél kicsit más a helyzet. Jellemzően az ajtó peremén kell keresgélni. Esetleg az ajtó felső részén, egy nehezen leolvasható gravírozás, pl. Bosch készülékeknél.

Miért van rá szükség?

A katalógusok jellemzően, ezen táblák az adataival dolgoznak. Mivel gyakran előfordul, hogy egy alkatrész különbözik, akár ugyanazon a modellszámon belül. A legtöbb alkatrész forgalmazó ügyfélszolgálat, vagy mosógépszerelő először erről fog adatot kérni, praktikus ha előre felkészülünk. Mosógépeknél az adattábla, olyan, mint autóknál a rendszám. Segítségével biztosak lehetünk benne, hogy a kívánt alkatrészhez jutunk hozzá.

Hasonló cikkek

Zöld szerviz szolgáltatás

Környezetbarát kiszállás

Elkötelezett vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért örömmel mutatjuk be új, környezetbarát kiszállási szolgáltatásunkat. Új szolgáltatás keretében ha igényli, szervizünk munkatársai elektromos rolleren vagy kerékpáron érkeznek az otthonába, csökkentve ezzel a városi forgalmat és csökkentve a környezeti lábnyomunkat. Az újítás nemcsak

Tovább olvasom »
Mosógép kapacitás

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk? Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a

Tovább olvasom »
Mosógép szerelő

Így keress jó szakembert

Online marketing szakemberből, életvezetési tanácsadóból, személyi edzőből egyre nagyobb a választék, de mi a helyzet ha elromlott a mosógépünk? Mosógépszerelőt is könnyen találunk?A szolgáltató szektorban nagy a szakemberhiány. Ezen a területen, nem egyszerű megtalálni a megfelelő szakembert vagy vállalkozást, legyen

Tovább olvasom »