Miért kell az adattábla?

Admin

A bennünket körülvevő gépek közül, vannak melyeknek természetesnek vesszük a működését. Ilyen pl. a hűtő, kávéfőző, vagy a mosógép. Gyakran csak akkor vesszük észre mennyire hasznosak, ha valamelyik elromlik.

Mit tegyünk, ha meghibásodik?

Szerencsés esetben, nem kell mosógépszerelőt hívni, magunk is orvosolhatjuk a problémát. Ilyen lehet pl. ha a mosógépben eltörik a mosószer adagoló fiók, vagy ha egy mosogatógépnél eltörik az edénytartó, esetleg megsérül az egyik keverőlapát.

Ezek a hibák a nem feltétlen igényelnek képzett mosógépszerelőt, kis technikai vénával könnyem megoldhatjuk őket magunk is.

Hogy kezdjünk hozzá?

A gyártó és az alap típusjelölés legtöbbször leolvasható a készülék burkolatáról, de ez gyakran nem elegendő. Minden háztartási gépnek van egy adattáblája. Ez elöltöltős mosógépeknél jellemzően a betöltő nyílás közelében megtalálható, pl. az ajtó belső peremén. De lehet még a szennyvíz szűrő tisztító nyílásánál is. Ha sehol nem találjuk, a készülék hátulján biztos előkerül.

Mosogatógépeknél kicsit más a helyzet. Jellemzően az ajtó peremén kell keresgélni. Esetleg az ajtó felső részén, egy nehezen leolvasható gravírozás, pl. Bosch készülékeknél.

Miért van rá szükség?

A katalógusok jellemzően, ezen táblák az adataival dolgoznak. Mivel gyakran előfordul, hogy egy alkatrész különbözik, akár ugyanazon a modellszámon belül. A legtöbb alkatrész forgalmazó ügyfélszolgálat, vagy mosógépszerelő először erről fog adatot kérni, praktikus ha előre felkészülünk. Mosógépeknél az adattábla, olyan, mint autóknál a rendszám. Segítségével biztosak lehetünk benne, hogy a kívánt alkatrészhez jutunk hozzá.

Hasonló cikkek

Mosógép szerelő

Mikor érdemes mosógépszerelőt hívni?

A mosógépek nélkülözhetetlenek otthonainkban, azonban amikor probléma adódik, sokan tanácstalanok vagyunk. Kérdés, hogy mikor próbálkozzunk saját magunk javítani, és mikor érdemes profi mosógép szerelő segítségét kérni? Milyen esetekben lehet szükségünk segítségre? Mikor érdemes mosógép szervizhez fordulni? Ha a mosógép még

Tovább olvasom »
Zöld szerviz szolgáltatás

Környezetbarát kiszállás

Elkötelezett vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért örömmel mutatjuk be új, környezetbarát kiszállási szolgáltatásunkat. Új szolgáltatás keretében ha igényli, szervizünk munkatársai elektromos rolleren vagy kerékpáron érkeznek az otthonába, csökkentve ezzel a városi forgalmat és csökkentve a környezeti lábnyomunkat. Az újítás nemcsak

Tovább olvasom »
Mosógép kapacitás

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk? Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a

Tovább olvasom »