Miért nem mosogat szépen a mosogatógépem?

Admin

Sokan panaszkodnak, hogy mosogatógépük nem mosogat megfelelően. A mai készülékek egyre kevesebb vízzel és alacsony energia felhasználással dolgoznak. Emiatt sokszor érzékenyebbek a kezelési utasítások pontos betartására.

Fontos a mosatlan megfelelő betöltése. Célszerű átnézni, a gyártó erre vonatkozó javaslatait. A nagyobb edényeket tálakat általában az alsó tálcába kell tenni. Figyeljünk rá, hogy semmi se akadályozza a mosókarok forgását! Az edények, tálak mindig fejjel lefelé legyenek, különben összegyűjtik a mosogatóvíz nagy részét, rontva a hatékonyságot. Figyeljünk rá, hogy mit teszünk a készülékbe. A fából készült tárgyak például kifakulnak, illetve vetemedhetnek, például a fa markolattal rendelkező kések. Egyes készülékeken külön állítható, hogy csak az alsó, illetve csak a felső tálcában történjen mosogatás.

Minden mosogatógép rendelkezik egy mechanikai szűrővel, ami általában a készülék alsó részén található. Ezt rendeszesen kell tisztítani, mert ez fogja fel a nagyobb ételmaradékokat. Ha a készülék nem mosogat rendesen, a szennyezett szűrőre célszerű először gyanakodni. Lehetőség szerint használjunk öblítőszert! Segíti a megfelelő cseppmentes száradást. Az öblítőszer több fokozatban adagolható, amely általában egy mechanikus kapcsolóval állítható az öblítőszer tartálynál. A legjobb hatásfok érdekében, próbáljon ki különböző beállításokat!

A mosogatógépekhez kaphatóak speciálisan erre a célra kialakított zsíroldó hatású tisztítószerek. Ezek rendszeres használata nagymértékben hozzájárul a készülék hosszútávú, problémamentes működéséhez. Egyes gyártók már a garancia feltételeként is előírják a készülék megfelelő karbantartását.

Egy hasznos tipp a végére. A legtöbb mosogatógép visszamaradó hőt használ szárításhoz. A program befejezése után minél hamarabb nyissa ki a készülék ajtaját. Belül ilyenkor a legforróbb minden, a gőz eltávozik és a felforrósított edények akár 5-10 perc alatt teljesen megszáradnak.

Hasonló cikkek

Mosógép szerelő

Mikor érdemes mosógépszerelőt hívni?

A mosógépek nélkülözhetetlenek otthonainkban, azonban amikor probléma adódik, sokan tanácstalanok vagyunk. Kérdés, hogy mikor próbálkozzunk saját magunk javítani, és mikor érdemes profi mosógép szerelő segítségét kérni? Milyen esetekben lehet szükségünk segítségre? Mikor érdemes mosógép szervizhez fordulni? Ha a mosógép még

Tovább olvasom »
Zöld szerviz szolgáltatás

Környezetbarát kiszállás

Elkötelezett vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért örömmel mutatjuk be új, környezetbarát kiszállási szolgáltatásunkat. Új szolgáltatás keretében ha igényli, szervizünk munkatársai elektromos rolleren vagy kerékpáron érkeznek az otthonába, csökkentve ezzel a városi forgalmat és csökkentve a környezeti lábnyomunkat. Az újítás nemcsak

Tovább olvasom »
Mosógép kapacitás

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk? Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a

Tovább olvasom »