Miért nem mosogat szépen a mosogatógépem?

Admin

Sokan panaszkodnak, hogy mosogatógépük nem mosogat megfelelően. A mai készülékek egyre kevesebb vízzel és alacsony energia felhasználással dolgoznak. Emiatt sokszor érzékenyebbek a kezelési utasítások pontos betartására.

Fontos a mosatlan megfelelő betöltése. Célszerű átnézni, a gyártó erre vonatkozó javaslatait. A nagyobb edényeket tálakat általában az alsó tálcába kell tenni. Figyeljünk rá, hogy semmi se akadályozza a mosókarok forgását! Az edények, tálak mindig fejjel lefelé legyenek, különben összegyűjtik a mosogatóvíz nagy részét, rontva a hatékonyságot. Figyeljünk rá, hogy mit teszünk a készülékbe. A fából készült tárgyak például kifakulnak, illetve vetemedhetnek, például a fa markolattal rendelkező kések. Egyes készülékeken külön állítható, hogy csak az alsó, illetve csak a felső tálcában történjen mosogatás.

Minden mosogatógép rendelkezik egy mechanikai szűrővel, ami általában a készülék alsó részén található. Ezt rendeszesen kell tisztítani, mert ez fogja fel a nagyobb ételmaradékokat. Ha a készülék nem mosogat rendesen, a szennyezett szűrőre célszerű először gyanakodni. Lehetőség szerint használjunk öblítőszert! Segíti a megfelelő cseppmentes száradást. Az öblítőszer több fokozatban adagolható, amely általában egy mechanikus kapcsolóval állítható az öblítőszer tartálynál. A legjobb hatásfok érdekében, próbáljon ki különböző beállításokat!

A mosogatógépekhez kaphatóak speciálisan erre a célra kialakított zsíroldó hatású tisztítószerek. Ezek rendszeres használata nagymértékben hozzájárul a készülék hosszútávú, problémamentes működéséhez. Egyes gyártók már a garancia feltételeként is előírják a készülék megfelelő karbantartását.

Egy hasznos tipp a végére. A legtöbb mosogatógép visszamaradó hőt használ szárításhoz. A program befejezése után minél hamarabb nyissa ki a készülék ajtaját. Belül ilyenkor a legforróbb minden, a gőz eltávozik és a felforrósított edények akár 5-10 perc alatt teljesen megszáradnak.

Hasonló cikkek

Zöld szerviz szolgáltatás

Környezetbarát kiszállás

Elkötelezett vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért örömmel mutatjuk be új, környezetbarát kiszállási szolgáltatásunkat. Új szolgáltatás keretében ha igényli, szervizünk munkatársai elektromos rolleren vagy kerékpáron érkeznek az otthonába, csökkentve ezzel a városi forgalmat és csökkentve a környezeti lábnyomunkat. Az újítás nemcsak

Tovább olvasom »
Mosógép kapacitás

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk? Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a

Tovább olvasom »
Mosógép szerelő

Így keress jó szakembert

Online marketing szakemberből, életvezetési tanácsadóból, személyi edzőből egyre nagyobb a választék, de mi a helyzet ha elromlott a mosógépünk? Mosógépszerelőt is könnyen találunk?A szolgáltató szektorban nagy a szakemberhiány. Ezen a területen, nem egyszerű megtalálni a megfelelő szakembert vagy vállalkozást, legyen

Tovább olvasom »