Mikor kell szerelőt hívni?

Admin

Mosógép szerelő

Amikor elromlik egy háztartási eszköz, sokakban felmerül a kérdés, hogy házilag megoldható-e a probléma, vagy szakembert kell hívni.
Összeszedtük azokat a hasznos teendőket, amelyekkel saját magunk is elháríthatunk egyszerűbb hibajelenségeket, illetve meggyorsíthatjuk a szakember munkáját.

Hibajelzések

Nagyon kevés kivételtől eltekintve, szinte minden mosó- illetve mosogatógép ad valamilyen hibajelzést rendellenes működés esetén. Ha a készüléken van digitális kijelző egyszerű dolgunk van, csak fel kell jegyezni az ott látható kódot. A felhasználói kézikönyvek tartalmaznak listát a lehetséges kódokról. Azokhoz a hibakódokhoz, amelyek a felhasználó által is megoldható hibajelenségekhez tartoznak, rövid leírás is kapcsolódik az elhárítás módjáról.

Ahol nincs kijelző, javasolt feljegyezni a visszajelző lámpák állapotát. Hiba esetén a visszajelző lámpák egyfajta kódot jeleznek, kikapcsolt, bekapcsolt, illetve villogó jelzésükkel. Ezek feljegyzése megkönnyítheti a szakember számára a hibajelenség megoldását.

Dugulás

Az egyik leggyakoribb hibajelenség, amit a felhasználó is el tud hárítani a dugulás. Amennyiben hiba esetén marad víz a készülékben, célszerű a felhasználó által is elérhető helyeken ellenőrizni a lehetséges dugulásokat. Mosógépeknél elsősorban a szűrőt. Ez legtöbbször a készülék elején egy lepattintható burkolat alatt, vagy egy kis ajtó mögött található. A felhasználói kézikönyv általában kitér a szűrőbetétek helyes tisztítására.

Lehet még dugulás a szennyvízcső becsatlakozási pontján(szifon). Itt javasolt a szennyvízcsövet a szifonról leválasztani, és a szifon belsejét is átvizsgálni.

Elzárt vízcsap

Triviálisnak tűnhet, de sokszor megesett már. Főleg olyan albérletekben, ahol egymástól függetlenül többen is használják a készüléket. Valaki elzárja és nem jelzi a többiek felé, akik megszokásból nem gondolnak erre a lehetőségre, illetve gyerekek is tudnak hasonló huncutságot elkövetni. 🙂 Emellett célszerű azt is ellenőrizni, hogy van-e egyáltalán víznyomás, pl. a csapból folyik-e.

Nincs hálózati feszültség

Ez is megeshet főleg újabb háztartásokban, ahol gyakran a mosógép dugaljához teljesen külön kismegszakító tartozik. Egy esetleges hiba esetén fel sem tűnik, hiszen minden más helyen van áram a háztartásban. Ilyenkor például egy hajszárító csatlakoztatásával, egyszerűen lehet ellenőrizni a hálózati feszültség meglétét.

Négy viszonylag egyszerű vizsgálat és lehet, hogy fel sem kell emelnie a telefont.

Hasonló cikkek

Mosógép szerelő

Így keress jó szakembert

Online marketing szakemberből, életvezetési tanácsadóból, személyi edzőből egyre nagyobb a választék, de mi a helyzet ha elromlott a mosógépünk? Mosógépszerelőt is könnyen találunk?A szolgáltató szektorban nagy a szakemberhiány. Ezen a területen, nem egyszerű megtalálni a megfelelő szakembert vagy vállalkozást, legyen

Tovább olvasom »

Miért kell az adattábla?

A bennünket körülvevő gépek közül, vannak melyeknek természetesnek vesszük a működését. Ilyen pl. a hűtő, kávéfőző, vagy a mosógép. Gyakran csak akkor vesszük észre mennyire hasznosak, ha valamelyik elromlik. Mit tegyünk, ha meghibásodik? Szerencsés esetben, nem kell mosógépszerelőt hívni, magunk

Tovább olvasom »

Milyen programok kellenek a mosógépbe?

A gépi mosás nem egy bonyolult folyamat A ruhát egy rozsdamentes acélhengerben mozgatjuk, a benne lévő vizet egy fűtőszállal melegítjük. Az energiatakarékosabb készülékek velejárója, hogy egyre kevesebb vízzel dolgoznak, illetve a mosás intenzitása is gyengébb. Emiatt nagyobb jelentőséget kapnak a

Tovább olvasom »