Hibabejelentés: (30)485-6110

A gépi mosás, alapvetően nem egy bonyolult folyamat. 

Milyen_programok_kellenek

A ruhát egy rozsdamentes acélhengerben mozgatjuk, a benne lévő vizet egy fűtőszállal melegítjük. Az energiatakarékosabb készülékek velejárója, hogy egyre kevesebb vízzel dolgoznak, illetve a mosás intenzitása is gyengébb. Emiatt nagyobb jelentőséget kapnak a különböző mosóprogramok.

A mosógépek egyre szélesebb program választékot kínálnak, de vajon mi az amire tényleg szükségem van?

Ok, de hogyan válasszam ki a számomra megfelelő mosógépet?

A mai mosógépek, már a keskenyebb kivitelűek is egyre nagyobb ruha kapacitással rendelkeznek. Mivel nem minden esetben mosunk teljes ruhatöltetet, célszerű tájékozódni, hogy a mosógép milyen könnyített ruhatölteteteket támogat. Erről általában a használati útmutatóban szereplő programtáblázat ad részletes információt. Használatukkal elkerülhetjük az egyenetlen súlyelosztásból adódó centrifugálási problémákat. Sok modell rendelkezik automatikus ruhatöltet mérés funkcióval, ahol indítás után a mosógép detektálja a ruhatöltet súlyát és ennek megfelelően adagolja a vízmennyiséget és szabályozza a mosóprogram lefutását.

Koszosak a ruháink?

A felhasználók nagyobb része sok, a klasszikus értelemben vett kevéssé szennyezett ruhákat mos. Ezeknek sok esetben elegendő egyfajta felfrissítés. Erre jó egy hatékony rövid program, általában 30 perces időtartammal. Itt szóbajhetnek még a gőz funkcióval rendelkező mosógépek, gőzmosógépek. Ez a funkció elsősorban a szagtalanítás, fertőtlenítés, és felfrissítési lehetőségek miatt lett létrehozva.

Ezekre szükség lehet.

Sok modell sportruházat tisztításához is kínál programot, ez a megfelelő mosószerrel (pl. technikai ruházatok esetén) hatékony megoldást jelenthet, kisebb ruhatöltet hatékony mosásához.

Fontos lehet még egy jó fertőtlenítő program, a törölközők, konyharuhák mosásához, bár itt elsősorban a hőfok teszi meg a kívánt hatást 60 fok+, vagy külön adagolható fertőtlenítő szerek, amelyeket általában ilyen esetekben az öblítőszer helyett kell adagolni. 

Kímélő programok (pl.: gyapjú vagy kézi), itt általában gyengédebb a ruhanemű mozgatása, illetve nagyobb a vízmennyiség.

Az újabb készülékek sok esetben külön programot biztosítanak a mosógép üresjáratban történő tisztításához. Enélkül is tökéletesen megoldható a belső tisztítás, egy normál mosóprogram nagy hőfokú használatával 60+ , 90+. 

Ha idő szűkében vagyunk.

Van még egy hasznos funkció, amellyel a mosóprogramok standard lefutási idejét lehet felgyorsítani. Például egy 60 perces programot le lehet rövidíteni 45 percre, ha idő szűkében vagyunk. Ez járhat hatékonyság vesztéssel, de okosabb mosógépek ilyenkor változtatnak a programon és akár nagyobb energia ráfordítás árán, de kompenzálják az elvesztett perceket.

Hasznos kiegészítő lehetőségek, melyeket általában az alapprogram mellé lehet választani: Ilyen a plusz öblítés funkció, ami alaposabb öblítést vagy a szennyezettebb ruhák, amely alaposabb mosást valósít meg.

Reméljük a fentiek segítenek új mosógépe kiválasztásában, és örömteli használatában.