Mosni egyszerű

Admin

A mosás folyamata az évek során nem sokat változott

A ruhát mozgatni kell valahogy, a vizet fel kell melegíteni, a friss vizet beengedni, a használtat kiszivattyúzni.

Tulajdonképpen ennyi elég is egy automata mosógéphez. Mivel a legtöbb gyártó célja a profit maximalizálása, ma már nem terveznek évtizedekig működő mosógépeket. A legtöbb készüléknek 5-6 év a kihordási ideje, rosszabb esetben közvetlenül a garanciális idő lejárta után meghibásodnak.

A gyártók széles termékpalettával, rafinált marketing megoldásokkal próbálják megcélozni a vásárlókat, amelyek között akad egy-két hasznos is de a legtöbb csak a tulajdonságlista hosszúságát növeli.

Minél több funkciót tartalmaz egy mosógép, annál bonyolultabb elektronikus megoldásokkal és vezérlőegységgel rendelkezik. Ezek mind-mind növelik a meghibásodások esélyét. Egyre több a műanyag alkatrész és egyre vékonyabbak, a távol-keleti tömeggyártott elektronikák pár év alatt tönkremennek.

Persze még van egy-két prémium gyártó, ők jellemzően jobb minőségű termékeket állítanak elő tervezett több évtizedes élettartammal. Sajnos ma már ezek sem nyújtják azt a megbízhatóságot amit 10-20 évvel ezelőtt. Az áruk általában többszöröse mint egy középkategóriás készüléknek.

Leginkább csak a szerencsén múlik, hogy az újonnan vásárolt készülékünk meddig szolgál minket megbízhatóan.

Jó tanácsként talán annyit, hogy érdemes a nagyon olcsó készülékeket elkerülni és inkább a középkategóriából választani.

Hasonló cikkek

Mosógép szerelő

Mikor érdemes mosógépszerelőt hívni?

A mosógépek nélkülözhetetlenek otthonainkban, azonban amikor probléma adódik, sokan tanácstalanok vagyunk. Kérdés, hogy mikor próbálkozzunk saját magunk javítani, és mikor érdemes profi mosógép szerelő segítségét kérni? Milyen esetekben lehet szükségünk segítségre? Mikor érdemes mosógép szervizhez fordulni? Ha a mosógép még

Tovább olvasom »
Zöld szerviz szolgáltatás

Környezetbarát kiszállás

Elkötelezett vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért örömmel mutatjuk be új, környezetbarát kiszállási szolgáltatásunkat. Új szolgáltatás keretében ha igényli, szervizünk munkatársai elektromos rolleren vagy kerékpáron érkeznek az otthonába, csökkentve ezzel a városi forgalmat és csökkentve a környezeti lábnyomunkat. Az újítás nemcsak

Tovább olvasom »
Mosógép kapacitás

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk? Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a

Tovább olvasom »