Hibabejelentés: (30)485-6110

Mosás egyszerűen

A mosás folyamata az évek során nem sokat változott. A ruhát mozgatni kell valahogy, a vizet fel kell melegíteni, a friss vizet beengedni, a használtat kiszivattyúzni.

Tulajdonképpen ennyi elég is egy automata mosógéphez. Mivel a legtöbb gyártó célja a profit maximalizálása, ma már nem terveznek évtizedekig működő mosógépeket. A legtöbb készüléknek 5-6 év a kihordási ideje, rosszabb esetben közvetlenül a garanciális idő lejárta után meghibásodnak.

A gyártók széles termékpalettával, rafinált marketing megoldásokkal próbálják megcélozni a vásárlókat, amelyek között akad egy-két hasznos is de a legtöbb csak a tulajdonságlista hosszúságát növeli.

Minél több funkciót tartalmaz egy mosógép, annál bonyolultabb elektronikus megoldásokkal és vezérlőegységgel rendelkezik. Ezek mind-mind növelik a meghibásodások esélyét. Egyre több a műanyag alkatrész és egyre vékonyabbak, a távol-keleti tömeggyártott elektronikák pár év alatt tönkremennek.

Persze még van egy-két prémium gyártó, ők jellemzően jobb minőségű termékeket állítanak elő tervezett több évtizedes élettartammal. Sajnos ma már ezek sem nyújtják azt a megbízhatóságot amit 10-20 évvel ezelőtt. Az áruk általában többszöröse mint egy középkategóriás készüléknek.

Leginkább csak a szerencsén múlik, hogy az újonnan vásárolt készülékünk meddig szolgál minket megbízhatóan.

Jó tanácsként talán annyit, hogy érdemes a nagyon olcsó készülékeket elkerülni és inkább a középkategóriából választani.