Penész – A pincének jó, a mosógépnek nem

Admin

Penész ellen

A mosógép penészesedését lényegesen könnyebb megelőzni, mint helyrehozni.

Sokan csak későn reagálnak, amikor megjelennek a kellemetlen szagok, illetve elsősorban a gumi alkatrészeken és a mosószertartályban, egyre szembetűnőbb lesz a feketés penésztelepek látványa.

A penészt több dolog is támogatja

  • amennyiben szinte csak 40 fokon mosunk
  • a legtöbb öblítőszer összetevői
  • használaton kívül csukva tartott mosógép
  • magas páratartalmú nedves helyen történő üzemeltetés

A már kialakult penész egyrészt tönkreteszi a gumi alkatrészeket, valamint a mosóvízbe oldódva megtapad a ruhákon, ahol száradás után is megmarad, egészségügyi kockázatot jelentve.

Mit tehetünk ellene?

  1. A mosógép ajtaját mindíg hagyjuk nyitva mosás után és töröljük szárazra az ajtónál lévő szigetelő gumit. Amennyiben a készülék párás helyen üzemel, szellőztessünk gyakran.
  2. Használjunk ecetet az öblítőszer helyett! Az ecet hatékonyan semlegesíti a mosószer maradványokat. Amennyiben teszünk bele pár csepp illóolajat, a ruháknak is kellemes illata lesz.
  3. Ha mindenképp ragaszkodunk az öblítőszerhez, használjuk hígítva, illetve gyakran mossuk át a mosószertartályt forró vízzel.
  4. Használjunk magasabb hőfokú mosást is! Hetente egyszer mossunk legalább 60 fokon!
  5. Rendszeresen végezzünk ecetes átmosást !

Amennyiben hasznosak találta a cikket, kérjük ne felejtse megosztani ismerőseivel!

Hasonló cikkek

Zöld szerviz szolgáltatás

Környezetbarát kiszállás

Elkötelezett vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért örömmel mutatjuk be új, környezetbarát kiszállási szolgáltatásunkat. Új szolgáltatás keretében ha igényli, szervizünk munkatársai elektromos rolleren vagy kerékpáron érkeznek az otthonába, csökkentve ezzel a városi forgalmat és csökkentve a környezeti lábnyomunkat. Az újítás nemcsak

Tovább olvasom »
Mosógép kapacitás

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk? Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a

Tovább olvasom »
Mosógép szerelő

Így keress jó szakembert

Online marketing szakemberből, életvezetési tanácsadóból, személyi edzőből egyre nagyobb a választék, de mi a helyzet ha elromlott a mosógépünk? Mosógépszerelőt is könnyen találunk?A szolgáltató szektorban nagy a szakemberhiány. Ezen a területen, nem egyszerű megtalálni a megfelelő szakembert vagy vállalkozást, legyen

Tovább olvasom »