Penész – A pincének jó, a mosógépnek nem

Admin

Penész ellen

A mosógép penészesedését lényegesen könnyebb megelőzni, mint helyrehozni.

Sokan csak későn reagálnak, amikor megjelennek a kellemetlen szagok, illetve elsősorban a gumi alkatrészeken és a mosószertartályban, egyre szembetűnőbb lesz a feketés penésztelepek látványa.

A penészt több dolog is támogatja

  • amennyiben szinte csak 40 fokon mosunk
  • a legtöbb öblítőszer összetevői
  • használaton kívül csukva tartott mosógép
  • magas páratartalmú nedves helyen történő üzemeltetés

A már kialakult penész egyrészt tönkreteszi a gumi alkatrészeket, valamint a mosóvízbe oldódva megtapad a ruhákon, ahol száradás után is megmarad, egészségügyi kockázatot jelentve.

Mit tehetünk ellene?

  1. A mosógép ajtaját mindíg hagyjuk nyitva mosás után és töröljük szárazra az ajtónál lévő szigetelő gumit. Amennyiben a készülék párás helyen üzemel, szellőztessünk gyakran.
  2. Használjunk ecetet az öblítőszer helyett! Az ecet hatékonyan semlegesíti a mosószer maradványokat. Amennyiben teszünk bele pár csepp illóolajat, a ruháknak is kellemes illata lesz.
  3. Ha mindenképp ragaszkodunk az öblítőszerhez, használjuk hígítva, illetve gyakran mossuk át a mosószertartályt forró vízzel.
  4. Használjunk magasabb hőfokú mosást is! Hetente egyszer mossunk legalább 60 fokon!
  5. Rendszeresen végezzünk ecetes átmosást !

Amennyiben hasznosak találta a cikket, kérjük ne felejtse megosztani ismerőseivel!

Hasonló cikkek

Mosógép szerelő

Mikor érdemes mosógépszerelőt hívni?

A mosógépek nélkülözhetetlenek otthonainkban, azonban amikor probléma adódik, sokan tanácstalanok vagyunk. Kérdés, hogy mikor próbálkozzunk saját magunk javítani, és mikor érdemes profi mosógép szerelő segítségét kérni? Milyen esetekben lehet szükségünk segítségre? Mikor érdemes mosógép szervizhez fordulni? Ha a mosógép még

Tovább olvasom »
Zöld szerviz szolgáltatás

Környezetbarát kiszállás

Elkötelezett vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért örömmel mutatjuk be új, környezetbarát kiszállási szolgáltatásunkat. Új szolgáltatás keretében ha igényli, szervizünk munkatársai elektromos rolleren vagy kerékpáron érkeznek az otthonába, csökkentve ezzel a városi forgalmat és csökkentve a környezeti lábnyomunkat. Az újítás nemcsak

Tovább olvasom »
Mosógép kapacitás

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk? Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a

Tovább olvasom »