Hogy válasszunk új mosógépet

Admin

Hogy válasszak mosógépet

Egyszer majdnem mindenki életében eljön a pillanat, a mosógépszerelő közli a rossz hírt, új mosógépet kell vásárolni.
Ma már nem olyan egyszerű mint húsz évvel ezelőtt amikor kis számú modellből kellet választani. Sok új technológia, modell, és széles árfekvés jellemzi a mai kínálatot. Néhány közelmúltban megjelent technológiát mutatunk be röviden, erről az oldalról segítve az új készülék kiválasztását.

Hatodik érzék funkció (Whirlpool) illetve egyéb intelligens mosási rendszerek

Gyártónként eltérő fantázianéven futó technológiák igyekeznek optimalizálni az energiafelhasználást, hatékonyabbá tenni a mosási folyamatot. Folyamatosan ellenőrzik a víz tisztaságát. A víz mennyiségét a ruhanemű fajtájának és mennyiségének megfelelően állítják be. A hab mennyisége alapján határozhatják meg a szükséges öblítési ciklusokat.

Öntisztító mosószeradagoló

A készülék automatikusan gondoskodik a mosószertartály megfelelő átöblítéséről, ezáltal segít elkerülni a felhalmozódó mosószermaradványokat, lerakódásokat.

Közvetlen meghajtású mosódob (Direct Drive™) technológia

Enné a technológiánál a motort közvetlenül a tengelyre építik, így nem szükséges szíj illetve egyéb erőátviteli megoldás. A nagyteljesítményű motor közvetlenül a mosódobot hajtja meg. Sokkal kisebb a rázkódás és minimális a zaj. Élettartamuk magasabb, kisebb a meghibásodás veszélye. Ilyen technológiával sokkal csendesebb és megbízhatóbb lehet a mosógépünk.

Kerámia fűtőszál

A Samsung mosógépek újdonsága, ahol a fűtőszál speciális bevonattal rendelkezik, felületén kevésbé tud megtapadni a vízkő. Ígéretük szerint ezzel a megoldással kemény víz esetén is nőhet a mosógép élettartama.

Inverteres motor

Az inverteres technológiával készült motor nem rendelkezik szénkefékkel, így kevésbé melegszik és jobb hatásfokra képes. Az ilyen technológiával készült motoroknak hosszabb az élettartama, csendesebbek és kedvezőbb energiafogyasztási paraméterekkel rendelkeznek. A gyártók az ilyen mosógép motorokra jellemzően jóval több garanciát is vállalnak.

Ledes dobvilágítás

Egyes gyártók dobvilágítást szerelnek a készülékeikbe, ezzel segítve, hogy ürítésnél ne felejtsünk benn egy ruhadarabot sem.

Hangjelzések

Mivel az új mosógépek egyre csendesebb működésűek, néha könnyű megfeledkezni a használatukról. A készülékek hangjelzéssel jelzik az esetleges hibákat valamint a program lejártát, így segítik elkerülni, hogy a kimosott ruhadarabok sokáig álljanak a készülékben.

Extra gyors mosóprogram

Sok esetben a ruhaneműk nem szennyezettek annyira, hogy egy hosszantartó mosási folyamatot igényeljenek. Ez az energiatakarékos megoldás kiválóan alkalmas arra, hogy egy gyors akár tizenöt percig tartó mosással felfrissítse a kevésbé szennyezett ruhadarabokat. A mosógép egy ilyen funkcióval sok időt és energiát takaríthat meg önnek.

Antibakteriális funkció

A gyártónként különböző fantázianéven futó megoldások mindegyike arra hivatott, hogy speciális anyagok használatával segítsen meggátolni a mosógépben kialakulható baktérium és penésztelepek elterjedését, amelyek elszaporodásuk esetén nem csak vizuális kellemetlenséget okoznak mondjuk az üstszájon, de az általuk okozott kellemetlen szag a ruhákba is beivódik.

Mint a fentiekből is kitűnik, nem egyszerű feladat új mosógépet választani és akkor a széles gyártói választékról, színvilágról, hangzatos marketingfogásokról még nem is esett szó.

Vélemény, hozzászólás?

Hasonló cikkek

Mosógép szerelő

Mikor érdemes mosógépszerelőt hívni?

A mosógépek nélkülözhetetlenek otthonainkban, azonban amikor probléma adódik, sokan tanácstalanok vagyunk. Kérdés, hogy mikor próbálkozzunk saját magunk javítani, és mikor érdemes profi mosógép szerelő segítségét kérni? Milyen esetekben lehet szükségünk segítségre? Mikor érdemes mosógép szervizhez fordulni? Ha a mosógép még

Tovább olvasom »
Zöld szerviz szolgáltatás

Környezetbarát kiszállás

Elkötelezett vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért örömmel mutatjuk be új, környezetbarát kiszállási szolgáltatásunkat. Új szolgáltatás keretében ha igényli, szervizünk munkatársai elektromos rolleren vagy kerékpáron érkeznek az otthonába, csökkentve ezzel a városi forgalmat és csökkentve a környezeti lábnyomunkat. Az újítás nemcsak

Tovább olvasom »
Mosógép kapacitás

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk? Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a

Tovább olvasom »