Hibabejelentés: (30)485-6110

Mosógép vizsgálat

Egyszer majdnem mindenki életében eljön a pillanat, új mosógépet kell vásárolni.
Ma már nem olyan egyszerű mint húsz évvel ezelőtt amikor kis számú modellből kellet választani. Sok új technológia, modell, és széles árfekvés jellemzi a mai kínálatot. Néhány közelmúltban megjelent technológiát mutatunk be röviden, erről az oldalról segítve az új készülék kiválasztását.

1. Hatodik érzék funkció (Whirlpool) illetve egyéb intelligens mosási rendszerek:

Ezek a gyártónként eltérő fantázianéven futó technológiák igyekeznek optimalizálni az energiafelhasználást, hatékonyabbá tenni a mosási folyamatot. Folyamatosan ellenőrzik a víz tisztaságát. A víz mennyiségét a ruhanemű fajtájának és mennyiségének megfelelően állítják be. A hab mennyisége alapján határozhatják meg a szükséges öblítési ciklusokat.

2. Öntisztító mosószeradagoló:

A készülék automatikusan gondoskodik a mosószertartály megfelelő átöblítéséről, ezáltal segít elkerülni a felhalmozósó mosószermaradványokat, lerakódásokat.

3. Közvetlen meghajtású mosódob (Direct Drive™) technológia:

Enné a technológiánál a motort közvetlenül a tengelyre építik, így nem szükséges szíj illetve egyéb erőátviteli megoldás. A nagyteljesítményű motor közvetlenül a mosódobot hajtja meg. Sokkal kisebb a rázkódás és minimális a zaj. Élettartamuk magasabb, kisebb a meghibásodás veszélye. Ilyen technológiával sokkal csendesebb és megbízhatóbb lehet a mosógépünk.

4. Kerámia fűtőszál:

A Samsung mosógépek újdonsága, ahol a fűtőszál speciális bevonattal rendelkezik, felületén kevésbé tud megtapadni a vízkő. Ígéretük szerint ezzel a megoldással kemény víz esetén is nőhet a mosógép élettartama.

5. Inverteres motor:

Az inverteres technológiával készült motor nem rendelkezik szénkefékkel, így kevésbé melegszik és jobb hatásfokra képes. Az ilyen technológiával készült motoroknak hosszabb az élettartama, csendesebbek és kedvezőbb energiafogyasztási paraméterekkel rendelkeznek. A gyártók az ilyen mosógép motorokra jellemzően jóval több garanciát is vállalnak.

6. Ledes dobvilágítás:

Egyes gyártók dobvilágítást szerelnek a készülékeikbe, ezzel segítve, hogy ürítésnél ne felejtsünk benn egy ruhadarabot sem.

7. Hangjelzések

Mivel az új mosógépek egyre csendesebb működésűek, néha könnyű megfeledkezni a használatukról. A készülékek hangjelzéssel jelzik az esetleges hibákat valamint a program lejártát, így segítik elkerülni, hogy a kimosott ruhadarabok sokáig álljanak a készülékben.

8. Extra gyors mosóprogram

Sok esetben a ruhaneműk nem szennyezettek annyira, hogy egy hosszantartó mosási folyamatot igényeljenek. Ez az energiatakarékos megoldás kiválóan alkalmas arra, hogy egy gyors akár tizenöt percig tartó mosással felfrissítse a kevésbé szennyezett ruhadarabokat. A mosógép egy ilyen funkcióval sok időt és energiát takaríthat meg önnek.

9. Antibakteriális funkció

A gyártónként különböző fantázianéven futó megoldások mindegyike arra hivatott, hogy speciális anyagok használatával segítsen meggátolni a mosógépben kialakulható baktérium és penésztelepek elterjedését, amelyek elszaporodásuk esetén nem csak vizuális kellemetlenséget okoznak mondjuk az üstszájon, de az általuk okozott kellemetlen szag a ruhákba is beivódik.

Mint a fentiekből is kitűnik, nem egyszerű feladat új mosógépet választani és akkor a széles gyártói választékról, színvilágról, hangzatos marketingfogásokról még nem is esett szó.