Mosógép kapacitás

Admin

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk?

Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a mosópor és a víz nem tudja megfelelően behatolni a textíliákba, így a ruhák nem lesznek tiszták, és idővel kellemetlen szagok alakulhatnak ki rajtuk.

A megfelelő mosógép kiválasztása éppen ezért fontos szempont, ha hatékony és tiszta mosást szeretnénk. A mosógép ruha befogadó kapacitása az egyik legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell vennünk, amikor új mosógépet választunk. A ruha kapacitás azt jelenti, hogy mennyi ruhát tudunk egyszerre kimosni a mosógépben, jellemzően egy 5 és 12 kilogramm közötti súlyt jelent.

Kapacitás a gyakorlatban

A kapacitás száraz ruhamennyiségre vonatkozik, tehát mennyi száraz ruhát lehet egyszerre kimosni a mosógép forgódobjában. Egy személynek általában elegendő az 5 kg kapacitás. Egy 3 tagú családnak általában 5 és 7 kg között, míg 4-5 tagú család esetében 8 kg vagy afelett ajánlott a kapacitás. Emellett persze függ a kisgyermekek korától és számától, ha például mosható pelenkát használunk.

A nagyobb kapacitású mosógépek általában drágábbak, de hosszú távon megéri beruházni rájuk, mivel időt és energiát takarítunk meg velük. Ez csak akkor érvényesül, ha rendszeresen ki is használjuk a nagyobb befogadógépesség általi előnyöket.

Mire figyeljünk még?

Emellett fontos, hogy a nagyobb kapacitású készülékek rendelkezzenek kisebb ruhatöltetet is támogató programokkal. Ezek lehetővé teszik, hogy a kisebb adagokat is hatékonyan ki lehessen mosni, így nem kell mindig várni, hogy teljesen megteljen a mosógép.

Ha a mosógépet gyakran használjuk, akkor fontos, hogy megbízható márkát válasszunk. A mosógép szerelő szolgáltatások igénybevételére is gondoljunk, és előre tájékozódjunk, hogy a választott márka esetén milyen a szervizhálózat és a garanciális feltételek. A mosógép választás egyéb paramétereiről, ebben a cikkben tájékozódhat.

Összességében tehát a megfelelő mosógép kiválasztása során fontos szempont a ruhakapacitás, azonban érdemes figyelembe venni a család méretét és szükségleteit is, valamint a készülék megbízhatóságát és a hozzá tartozó szervizhálózatot.

Hasonló cikkek

Mosógép szerelő

Mikor érdemes mosógépszerelőt hívni?

A mosógépek nélkülözhetetlenek otthonainkban, azonban amikor probléma adódik, sokan tanácstalanok vagyunk. Kérdés, hogy mikor próbálkozzunk saját magunk javítani, és mikor érdemes profi mosógép szerelő segítségét kérni? Milyen esetekben lehet szükségünk segítségre? Mikor érdemes mosógép szervizhez fordulni? Ha a mosógép még

Tovább olvasom »
Zöld szerviz szolgáltatás

Környezetbarát kiszállás

Elkötelezett vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért örömmel mutatjuk be új, környezetbarát kiszállási szolgáltatásunkat. Új szolgáltatás keretében ha igényli, szervizünk munkatársai elektromos rolleren vagy kerékpáron érkeznek az otthonába, csökkentve ezzel a városi forgalmat és csökkentve a környezeti lábnyomunkat. Az újítás nemcsak

Tovább olvasom »
Mosógép kapacitás

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk? Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a

Tovább olvasom »