Mosógép kapacitás

Admin

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk?

Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a mosópor és a víz nem tudja megfelelően behatolni a textíliákba, így a ruhák nem lesznek tiszták, és idővel kellemetlen szagok alakulhatnak ki rajtuk.

A megfelelő mosógép kiválasztása éppen ezért fontos szempont, ha hatékony és tiszta mosást szeretnénk. A mosógép ruha befogadó kapacitása az egyik legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell vennünk, amikor új mosógépet választunk. A ruha kapacitás azt jelenti, hogy mennyi ruhát tudunk egyszerre kimosni a mosógépben, jellemzően egy 5 és 12 kilogramm közötti súlyt jelent.

Kapacitás a gyakorlatban

A kapacitás száraz ruhamennyiségre vonatkozik, tehát mennyi száraz ruhát lehet egyszerre kimosni a mosógép forgódobjában. Egy személynek általában elegendő az 5 kg kapacitás. Egy 3 tagú családnak általában 5 és 7 kg között, míg 4-5 tagú család esetében 8 kg vagy afelett ajánlott a kapacitás. Emellett persze függ a kisgyermekek korától és számától, ha például mosható pelenkát használunk.

A nagyobb kapacitású mosógépek általában drágábbak, de hosszú távon megéri beruházni rájuk, mivel időt és energiát takarítunk meg velük. Ez csak akkor érvényesül, ha rendszeresen ki is használjuk a nagyobb befogadógépesség általi előnyöket.

Mire figyeljünk még?

Emellett fontos, hogy a nagyobb kapacitású készülékek rendelkezzenek kisebb ruhatöltetet is támogató programokkal. Ezek lehetővé teszik, hogy a kisebb adagokat is hatékonyan ki lehessen mosni, így nem kell mindig várni, hogy teljesen megteljen a mosógép.

Ha a mosógépet gyakran használjuk, akkor fontos, hogy megbízható márkát válasszunk. A mosógép szerelő szolgáltatások igénybevételére is gondoljunk, és előre tájékozódjunk, hogy a választott márka esetén milyen a szervizhálózat és a garanciális feltételek. A mosógép választás egyéb paramétereiről, ebben a cikkben tájékozódhat.

Összességében tehát a megfelelő mosógép kiválasztása során fontos szempont a ruhakapacitás, azonban érdemes figyelembe venni a család méretét és szükségleteit is, valamint a készülék megbízhatóságát és a hozzá tartozó szervizhálózatot.

Hasonló cikkek

Zöld szerviz szolgáltatás

Környezetbarát kiszállás

Elkötelezett vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért örömmel mutatjuk be új, környezetbarát kiszállási szolgáltatásunkat. Új szolgáltatás keretében ha igényli, szervizünk munkatársai elektromos rolleren vagy kerékpáron érkeznek az otthonába, csökkentve ezzel a városi forgalmat és csökkentve a környezeti lábnyomunkat. Az újítás nemcsak

Tovább olvasom »
Mosógép kapacitás

Mosógép kapacitás

Hogyan válasszunk? Az otthoni mosás a mindennapjaink része, de mi van akkor, ha egy mosáshoz túl sok ruhát pakoltunk a mosógépbe? A túlzsúfolt mosógépekkel végzett mosás nem csak a mosógép hatékonyságát csökkenti, hanem a ruháknak sem tesz jót, hiszen a

Tovább olvasom »
Mosógép szerelő

Így keress jó szakembert

Online marketing szakemberből, életvezetési tanácsadóból, személyi edzőből egyre nagyobb a választék, de mi a helyzet ha elromlott a mosógépünk? Mosógépszerelőt is könnyen találunk?A szolgáltató szektorban nagy a szakemberhiány. Ezen a területen, nem egyszerű megtalálni a megfelelő szakembert vagy vállalkozást, legyen

Tovább olvasom »